Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gallerian behöver nytt namn

Hållstugan ska göras om men riktigt hur vet man inte än. Dessutom behöver gallerian ett nytt namn.

Annons
Anonym. Den lilla gallerian vid Stortorget gör inget väsen av sig. Men ett bra läge är det och Öbo har planer på att göra om och förändra.

– Något måste hända, fastigheten börjar bli gammal. Dessutom är det här en av de finaste och bästa platserna i city.

Det säger Leif Andersson på Öbo som har hand om förändringsarbetet i kvarteret Hållstugan. Det är Öbo som äger den lilla anonyma gallerian med fem butiker, ett kafé och en stor matvaruaffär. Fast riktigt vad som ska hända är än så länge osäkert.

– Det pågår alltid visionsarbeten och diskussioner men än har vi inget konkret att berätta, fortsätter han. Men vi har pratat med flera av lokalhyresgästerna för att höra om de har några idéer.

Fanns det några?– Nej, inte direkt, men alla vill ju ha ett större flöde av människor i gallerian, fler kunder helt enkelt.

När sätter planerna för Hållstugan i gång?– Det kan jag inte säga men vi har startat en process som vi inte än vet vart den ska leda.

Kvarteret och gallerian heter officiellt Hållstugan. Men det är det få som säger. I stället kallas det Klippet, som matvaruaffären heter.

Borde inte gallerian ha ett bättre namn?– Jo, det där har vi pratat om. Vi hade en konsult som sa att det första vi borde göra är att sätta ett bättre namn på gallerian.

Har ni kommit fram till något?– Nej, inte än. Vi är bara på visionsstadiet.

Namnförslag

Vad tycker du att gallerian Hållstugan ska heta? Ska man säga Klippet-gallerian eller kanske något helt annat? Mejla ditt förslag till [email protected] så lovar vi att tipsa vidare till Öbo.

Mer läsning

Annons