Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gängen punktmarkeras - flera kontroller

Polisen fortsätter att punktmarkera de två rivaliserande kriminella gäng som bråkar med varandra i Örebro. 

Annons
Först i Hovsta. Sedan i Oskarsparken. Polisen punktmarkerar gängen just nu.

Vid 17.30-tiden genomförde polisen en stor kontroll av flera fordon som ska tillhöra medlemmar ur det ena gänget. Insatsen var vid Lundhagskyrkan i Hovsta.  

- Det har med anledning av insatserna mot de två grupperingarna de senaste dagarna, berättar polisens vakthavande befäl Johan Wallenius. 

Strax efter klockan halv åtta stoppade polisen två bilar i närheten av Oskarsparken i Örebro för en liknande kontroll. 

Inga personer har frihetsberövats i nuläget och inga speciella beslag finns att rapportera. Det finns även uppgifter om att polisen stoppade ett antal fordon på Aspholmen tidigare på torsdagen.

Och under de senaste dygnen har polisen gjort ett stort antal kontroller mot personer som misstänks ha koppling till gängbråken. Det mest uppmärksammade var i går på Klostergatan då polisen misstänkte att det ena gänget var på väg till det andra för att göra upp. 

Enligt uppgifter i Aftonbladet ska polisen beslagtagit basebollträn i samband med tillslag mot gängmedlemmar, men det är inget som Örebropolisen bekräftar.

- Jag kan inte kommentera vad vi har eller inte har beslagtagit. Vi har valt att lägga locket på så att gängen inte kan kartlägga varandra med hjälp av uppgifter från media, säger vakthavande Jan Matérne vid Örebropolisen.

Mer läsning

Annons