Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gänginsatsen: Misstänkta släppta på fri fot

De två männen med kopplingar till ett kriminellt nätverk som anhölls under torsdagskvällen har släppts på fri fot.

Annons

Båda männen är hemmahörande i länet och har kopplingar till det kriminella nätverket X-team. En 25-årig man satt anhållen misstänkt för förberedelse till grov misshandel efter att polisen påträffat mannen med ett vasst tillhygge. Mannen släpptes fri under lördagseftermiddagen.

En 49-åring anhölls misstänkt för försök till misshandel, olaga hot och ofredande och släpptes på fredagskvällen. Det var dock brott som misstänks ha skett i ett tidigare sammanhang och inte gängrelaterat enligt polisen. Enligt åklagare Lars Duberg fanns det inte skäl att hålla mannen frihetsberövad längre.

Efter torsdagens insatser från polisen beskrivs läget som lugnt.

- Höjdpunkten för oss var under torsdagsdygnet, sen under helgen hade vi en ganska hög beredskap. Men det har varit rätt lugnt under hela helgen. Vi har inte haft några iakttagelser av andra än de etablerade personerna som bor i vårt län, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Risken för att nya gängoroligheter ska blossa upp är svårbedömd säger Johan Wallenius.

- Vi är självklart förberedda. Risken för att det ska hända igen är svårbedömd, vi har ju en kriminalunderrättelsetjänst som jobbar aktivt med vissa spår och söker information så att vi kan vara förberedda om det skulle smälla igen. Baserat på att det har ebbat ut så mycket känns sannolikheten att det ska hända igen ganska låg, säger han. 

Mer läsning

Annons