Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gängmedlem dömd för våldtäkt

En medlem i det kriminella nätverket Black Cobra har dömts för en våldtäkt i Örebro i somras. Straffet blir fängelse i drygt två år.

Annons

Örebroaren dömdes mot sitt nekande och hävdade att kvinnan verkligen ville ligga med honom. Mannen antydde också att han blivit anmäld på grund av en konflikt som han hade med kvinnans bror.

Kvinnan hade en helt annan version. Hon hade under kvällen klart och tydligt talat om för mannen att hon inte var intresserad av att ha sex med honom.

Hon fortsatte att göra motstånd när han tvingade ner henne i soffan.

Ingen teknisk bevisningI målet fanns ingen teknisk bevisning, utan tingsrätten fick förlita sig på det vittnena hade att berätta.

Flera personer stödde kvinnans berättelse. De vittnade om hur dåligt hon mådde dagarna efter händelsen och att hon berättat för dem om våldtäkten.

Kvinnan blev några dagar efter våldtäkten akut psykiskt sjuk och fick uppsöka vård. Den doktor hon då fick träffa vittnade även hon under rättegången. Läkaren bekräftade att hennes patient agerat på ett sätt som våldtäktsoffer ofta gör. Läkaren bedömde även kvinnan som trovärdig när hon berättade om övergreppet.

Den åtalade hade endast ett vittne som stödde hans version. Men de uppgifterna har ingen avgörande betydelse. Vittnet vill troligen bara hjälpa sin kompis, menar domstolen.

Berättat för fleraTingsrätten slår därför fast att en våldtäkt verkligen ägt rum och att kvinnan berättat om övergreppet för flera människor dagarna efter. Avgörande är också att hon mådde så dåligt att hon fick psykiatrisk vård.

Black Cobra-medlemmen döms nu till fängelse i två år och två månader. I domen ingår även ett ringa narkotikabrott.

Han ska betala 85 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mer läsning

Annons