Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Getingarna invaderar Örebro

Som många säkert har märkt är det en riktig getingsommar i år. Anticimex jobbar för högtryck och får in 200-300 saneringsbeställningar om dagen. Det höga trycket ledde till att den nya telefonväxeln kollapsade. 

Annons

-Det kunde inte ha kommit olägligare. Det är minst sagt full rulle nu, det här är en av de somrarna som vi har haft mest att göra någonsin, säger Martin Löfvenhaft, regionchef på Anticimex i Örebro.

En anledning till getinginvasionen kan vara vädret. Är det torrt och varmt kan en enda drottning ge upphov till tiotusen getingar. De två senaste veckorna har Anticimex fått in ett konstant högt antal saneringsbeställningar kring getingbon.

Martin Löfvenhaft tror att det kommer att fortsätta så i ett par veckor till, men sedan hoppas han att man ska komma ner till mer normala nivåer.

-Vi hinner - peppar, peppar – med merparten av beställningarna som det ser ut nu. Självklart kan vi inte komma dagen efter till alla, men vi är där inom en vecka i alla fall.

Även på försäkringsbolagen har man märkt av att det är ovanligt många getingar i år.

-Jämfört med förra året har vi i år haft nästan tre gånger så många saneringar i Örebroområdet bara i juli månad, säger Jenny Laine, Länsförsäkringar Bergslagen.

Mer läsning

Annons