Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giltig kupong nekades

Personalen på Ivy Bar Grill hävdade att rätten i kuponghäftet Restaurangchansen inte serverades länge. Men enligt ansvarig på restaurangen sålde man flera stycken under föregående helg.

Annons

Regina Karlsson köpte ett häfte från Restaurangchansen för att stödja tioåringarnas fotbollsverksamhet. När hon och hennes man sedan blev sugna på en bit mat gick de till Ivy Bar Grill. Väl på plats fick paret veta av personalen att rätten i häftet inte fanns på menyn och att kupongen inte längre kunde användas, trots att kupongen var giltig till 31 augusti.

-Riktigt dåligt, häftet är ett bra sätt för restauranger att marknadsföra sig. Vi gick till en närliggande restaurang i stället och där fick vi ett jättetrevligt bemötande. Häftet tappar sin trovärdighet när man köper för att stödja ett bra ändamål och sedan inte kan använda kupongerna.

Rätten finns på menyn

När NA ringer upp Ivy Bar Grill visar det sig att kupongerna gäller och att kötträtten finns kvar på menyn.

-Vi har sålt åtta-nio stycken sådana rätter under helgen, du kan komma ned och titta om du vill, säger Jakob Östergren, ansvarig på Ivy Bar Grill.

Jakob Östergren säger att han inte kan garantera hur personal har skött ärendet och säger att kvinnan får komma tillbaka så hon kan kompenseras för det som hänt.

-Det som har hänt är tråkigt, men sådant som händer. Jag vet inte riktigt vad som hänt, om jag vetat hade jag kunnat svara. De får komma tillbaka så de kan kompenseras, säger han.

Fakta på bordet

Tomas Eriksson, vd på Restaurangchansen Sverige ser inga trovärdighetsproblem med kuponghäftet. Han säger att alla fakta ska upp på bordet.

-Ord står mot ord i detta fall. Vi ska ta kontakt med restaurangen omgående så att de kan få göra rätt för sig. Om de inte gör det har vi rätt att agera gentemot det avtal vi har. Vi uppmanar kvinnan som drabbats att ta kontakt med oss och berätta sin version av vad som hänt.

Thomas Johansson på Restaurangchansen Sverige säger att händelsen grundar sig på ett missförstånd.

-En av de yngre i personalen på restaurangen hade missförstått situationen. Jag pratade med Regina samt Ivy Bar Grill tidigare under dagen. Hon är absolut välkommen tillbaka.

Mer läsning

Annons