Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glasrutor för 30 000  krossade på skola 

Tre kvällar i rad har fönster krossats på Navets skola.
Till ett värde av cirka 30 000 kronor.
– Vi måste få stopp på det här, säger Benny Fägerstad, driftchef på Kommunfastigheter.

Annons

I måndags krossades en ruta. I tisdags två. Och natten till idag hela fem rutor. Även utebelysningen på en byggnad i skolan har slagits sönder.

– En ny glasruta går på cirka 3000-4000 kronor. Så bara den kostnaden går på cirka 30 000 kronor. Sen blir det ju förstås en kostnad att byta dem, berättar Benny Fägerstad som är driftchef på Kommunfastigheter.

Benny berättar att personer tidigare också har eldat i papperskorgarna runt om på skolområdet, men de senaste dagarnas vandalism sticker ut rejält.

– Det har inte funnits så här stora problem här tidigare. Vi har inga bevis för vilka det är, men jag tror det handlar om ungdomar i oförstånd. Och det är förstås tråkigt att några ska göra så här.

– Nu ska vi försöka göra något för att få stopp på det här. Vi har diskuterat lite eventuella åtgärder. Men jag kan inte säga vilka i nuläget, säger Benny Fägerstad.

Nyligen skrev NA

att flera skolor i Örebro kommer installera värmekameror för att förhindra skadegörelse. Rostaskolan och Hagaskolan använder redan värmekameror.

De sätts på under kvällar och nätter. Värmekamerorna visar konturerna av människor, men de kan inte användas för att identifiera någon. Men varje gång en person rör sig på skolgården larmas ett bevakningsbolag som kan avgöra om det är aktuellt att åka till skolan genom att kika på bilderna från kameran.

Mer läsning

Annons