Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran fick vändapå flygplatsen

Det var lugna gatan på Örebro flygplats på morgonen och förmiddagen. Inga flyg på grund av pilotstrejken – och nästan inga passagerare. Där fanns bara en som åkt till flygplatsen i onödan: Göran Moen från Vretstorp.

Annons

– Det skiter sig helt med jobbet nu. Jag kommer förmodligen ett par dygn senare än det var tänkt till riggen, sa Göran Moen.

Han skulle till en oljerigg ute i Atlanten utanför Bergen. Först flyg från Örebro till Köpenhamn, flyg vidare till Oslo och sedan Haugesund på norska västkusten, Därifrån till Bergen och sista biten helikopter ut till oljeplattformen.

Men han kom alltså inte ens från Örebro.

– Jag skulle lösa av en kille på riggen vid lunchtid i morgon. Nu får han vara kvar ett tag till innan jag dyker upp, säger Göran Moen.

Göran Moen har drabbats av inställda flyg flera gånger den sista tiden. Askmolnet från Island ställde också till det.

– Så det har blivit en del extra ledigheter. Jag behöver inte lida av det ekonomiskt, men det finns ju en annan sida av saken: man vill ju göra sitt jobb, säger Göran.

Vad tycker du om strejken?– Jag förstår att de strejkar. Det är tråkigt att man drabbas – men å andra sidan är grundidén med strejk att folk ska drabbas.

Det var tre flygavgångar som ställdes in från Örebro flygplats på onsdagsmorgonen: två morgonflyg till Malmö och Köpenhamn, samt förmiddagsflyget till Köpenhamn. Eftermiddagsflyget till Malmö är också inställt..

– Jag la ut information om de inställda avgångarna vid 21-tiden i tisdags. Väldigt få passagerare har tagit sig hit i onödan. Det var två som skulle med Malmöflyget på morgonen och en som skulle med 11.30-flyget till Köpenhamn, berättar Thomas Isaksson, trafikassistent på Örebro flygplats.

Eftermiddagsflyget till Köpenhman kommer att avgå enligt tidtabell, och i kväll avgår charterplanen till Rhodos och Turkiet som planerat.

Mer läsning

Annons