Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gravida barnmorskor får inte havandepenning

Kvinnoklinikens ledning har fattat ett principbeslut att omplacera så många gravida barnmorskor som möjligt – det innebär att de inte får graviditetspenning. Till skillnad från barnmorskorna anser man att det är ett bra beslut.

Annons

– Vi omplacerar barnmorskorna till lättare arbete och anpassar arbetsuppgifterna så att de kan fortsätta arbeta när de är gravida, säger Margareta Lundin Larsson, biträdande verksamhetschef på kliniken.

– Vi tycker att graviditet inte är något sjukdomstillstånd.

Margareta Lundin Larsson förklarar att man på kliniken inte hade tittat så mycket på möjligheterna att omplacera gravida men började göra det för tre år sedan.

Nu har ni principen att alla bör kunna omplaceras. Följden blir att ingen får graviditetspenning av Försäkringskassan?

– Nej, vi gör en individuell bedömning för varje person som söker, om det går att omplacera henne.

Har det blivit väldigt svårt att få graviditetspenning?– Eftersom vi anser att vi kan omplacera, kan det bli så, svarar Margareta Lundin Larsson.

Flera barnmorskor säger att trots omplaceringarna fortsätter arbetet att vara tungt och stressigt.

– Vi omplacerar dem bland annat till hemvårdsmottagningen på BB, de kan välja att inte jobba natt och en extra barnmorska kan sättas in i deras arbetspass. Avdelningscheferna gör bedömningen att dessa omplaceringar fungerar, jag litar på det.

Margareta Lundin Larsson vet att det är mer vanligt att personal får graviditetspenning på andra kliniker på USÖ.

– Jag kan förstå att man får det på avdelningar där arbetet är väldigt tungt, som på kirurgen och där det är många äldre patienter, där blir det tunga lyft. Men efter omplaceringar och anpassat arbete på BB och förlossningen är det arbetet inte längre lika tungt, säger hon.

Mats Mattsson, Försäkringskassans verksamhetsansvarige för föräldraförmåner, säger att kassan litar på arbetsgivaren när denne gör bedömningen att en gravid kan omplaceras.

– Men om även det arbetet är alltför tungt, måste arbetstagaren ta den diskussionen med sin arbetsgivare. Den diskussionen kan inte vi ta, säger Mats Mattsson.

Mer läsning

Annons