Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gröna väljer blåaframför röda igen

Miljöpartiet satsar på koalitionen en mandatperiod till. I morgon håller de fem partierna i koalitionen en gemensam presskonferens för att tala om det framtida samarbetet.

Annons
Miljöpartiet (här representerade av Gabriella Blomgren och Fredrik Persson) väljer sannolikt Staffan Wermes blåa lag framför Lena Baastads socialdemokrater.

Inbjudan till presskonferensen är undertecknad av alla de fem partierna i koalition Örebro. De ska presentera samarbetet under nästa mandatperiod, 2011-2012. En inte alltför vågad gissning är därför att Miljöpartiet fortsätter som i dag.

– Det kommer vi att berätta om då. Ett stalltips är att det i varje fall blir någon form av samarbete, säger Karolina Wallström, pressekreterare på kommunalrådskansliet.

Miljöpartiets kommunalråd Gabriella Blomgren vill inte säga något. Hon hänvisar till presskonferensen.

– Du får svar om hur framtiden ser ut då, säger hon.

I februari gick Miljöpartiet ut och lovade att de före valet tänker tala om vilka de ska samarbeta med.

– Vi har haft flera medlemsmöten under året, där vi har diskuterat vilka vi vill ska sitta i en majoritet med oss, säger Gabriella Blomgren.

Partiet har utvärderat det samarbete det har i dag i koalition Örebro, hur det har varit tidigare med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, den gröna politiken och det delade ledarskapet som har varit.

– Det är en process som har lett fram till vilket vårt förstahandsalternativ kommer att vara, säger hon.

Socialdemokraterna säger sig inte ha fått några besked från Miljöpartiet.

– Nej inte direkt, men indirekt när media frågar om den här pressträffen i morgon. Vi har bett om att få att sitta ned och prata med dem, men de har sagt att de inte är intresserade, säger Björn Sundin (S).

Gabriella Blomgren (MP)

Mer läsning

Annons