Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldbutik rånad i Örebro

Hallbergs guld hade precis öppnat när tre män sprang in och rånade butiken.

Annons
Stora delar av Köpmangatan spärrades av efter rånet.

Vittnen berättar för Nerikes Allehanda att tre män satt på en bänk utanför Hallbergs guld på Köpmangatan och väntade på tisdagsmorgonen.

Precis när dörren låstes upp klockan tio rusade de in i butiken.

NiklasTengberg är säkerhetschef och har varit i kontakt med personalen i butiken.

- Kvinnan som jobbade är givetvis chockad.

Det har förekommit rykten om att en gärningsman tog stryptag på henne?- Om det är sant eller inte vet jag inte. Det förekommer rykten och skvaller och olika vittnesuppgifter. Det sägs att hon skrek så det kan ju hända att någon la handen över munnen för att tysta henne, men det vet jag som sagt inte helt säkert. Vi kommer att höra vår personal om händelsen senare.

Han har inga uppgifter på att något har försvunnit i rånet.

- Inte som vi tror nu. Inga fönster är krossade och inga kassetter är borta. Det kan vara något enstaka föremål som stått på disken som de fick med i flykten.

De tre männen flydde efter rånet springande mot Stortorget. Enligt vittnesuppgifter delade de på sig där och fortsatte åt olika håll.

Polisen spärrade efter rånet av ett större område på Köpmangatan för att ge kriminalteknikerna möjlighet att säkra spår efter rånarna. Avspärrningarna hävdes 12.30. Den rånade butiken är dock fortfarande avspärrad.

Mer läsning

Annons