Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustavsvik säljs inte – tills vidare

Gustavsviksanläggningen eller Örebro Fritidcenter som är Örebros största turistmagnet blir kvar i kommunal ägo – tills vidare. I går beslutade styrelsen för majoritetsägarna Örebro Rådhus att avbryta samtalen med Orsa Grönklitt AB om en försäljning av Gustavsvik.

Annons

– Vd Staffan Isling får i uppdrag att utarbeta och redovisa en plan för hur Örebro Fritidscenter AB och hela Gustavsviksanläggningen kan struktureras och organiseras, säger kommunalrådet Inger Högström-Westerling (M), ordförande i Örebro Rådhus.

Vad innebär det?

– Utmaningarna för anläggningen kvarstår i framtiden. Vad ska man göra för att bibehålla attraktionskraften, hur kan man öka besöksantalet och vad krävs för att på lång sikt klara konkurrensen från andra anläggningar är några frågor, svarar hon.

Finns det någon tidsplan?

– Nej, det har varit en lång process, men ibland blir det så. Vissa saker får ta den tid det tar. Jag utesluter inte en försäljning i framtiden. Alldeles säkert kommer frågan att komma tillbaka, tror Inger Högström-Westerling.

Frågan om försäljningen av Gustavsviksanläggningen har pågått i snart ett år, men när den moderata fullmäktigegruppen förra veckan gick ut med att man ville avbryta samtalen med Orsa Grönklitt fanns det inte längre någon majoritet för en försäljning.

– För vår del är frågan avgjord, säger oppositionsrådet Lena Baastad (S).

– Vi hittade ingen köpare som la ett tillräckligt intressant bud eller som kunde redovisa en tillräckligt spännande utvecklingsplan för anläggningen som är ett av Örebros viktigaste varumärke.

– Vi är beredda att sälja om vi hittar en intressent som kan stärka och utveckla Gustavsvik på ett bättre sätt än vad vi som kommun kan göra. Men vi är definitivt inte beredda att sälja till vem som helst och till vilket pris som helst. Och framför allt är vi inte beredda att betala tiotals miljoner kronor för att bli av med anläggningen, understryker Lena Baastad.

Vad händer med konferensanläggningen i Kilsbergen?

– Den försäljningsprocessen prövas först efter det att vattendomen för Ånnabodasjön har avkunnats. Förhoppningsvis någon gång i höst, svarar Inger Högström-Westerling.

Mer läsning

Annons