Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hackare fjärrstyrde bil i diket

Föraren satt hjälplös vid ratten och kunde inget göra. Hans Jeep Cherokee rullade ner i diket, fjärrstyrd av två hackare. Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

LOKALT

Lugn natt

Natten har varit lugn på händelser enligt polisen

SVERIGE

Sällsynt bagge släpps ut i det fria

Den är så utrotningshotad att den bara finns på en plats i Sverige. Men efter en lyckad satsning på uppfödning är ekbocken, en mindre släkting till ekoxen, nu redo att få chansen i vilt tillstånd, skriver Sydöstran. Ekbocken anses vara en nyckelart och behöver mycket gamla ekar för att överleva. (TT)

Kraftig ökning av knarkodlingar

Aldrig tidigare har så många polisanmälningar om cannabisodlingar gjorts i Sverige, skriver Dagens Nyheter. 2004 gjordes 211 anmälningar om tillverkning av narkotika i landet och förra året hela 904 anmälningar. I dag faller den tredje deldomen i den största cannabishärvan i svensk historia. (TT)

VÄRLDEN

Hackare fjärrstyrde bil i diket

Föraren satt hjälplös vid ratten och kunde inget göra. Hans Jeep Cherokee rullade ner i diket, fjärrstyrd av två hackare. Experimentet, utfört på en parkering, sätter strålkastarljuset på hur sårbara moderna, uppkopplade bilar är. (TT)

USA dödade al-Qaidaledare

En ledare för den al-Qaidaanknutna gruppen Khorasan i Syrien har dödats i en USA-attack. Mushin al-Fadhli färdades i ett fordon i norra Syrien när attacken genomfördes den 8 juli, uppger det amerikanska försvarsdepartementet Pentagon. (TT)

Nyfödda bland räddade i Medelhavet

Fyra nyfödda barn finns bland 414 migranter som plockats upp i Medelhavet av italienska kustbevakningen. Migranterna fanns ombord på fyra olika båtar som siktades mellan Italien och Libyens kust på tisdagen. De undsattes av besättningar i tre olika båtar. (TT)

Mer läsning

Annons