Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hackare strandar Polenflygare

Omkring 1 400 passagerare som skulle flyga med polska flygbolaget LOT kom aldrig upp i luften på söndagen eftersom att en hackare hade lyckats komma in i bolagets datasystem. Här är nattens nyheter i korthet

Annons

LOKALT

Polisen rapporterar om en lugn natt i länet.

SVERIGE

Hundvalp dumpades i brunn

Ett par i Tillberga i Västerås som var ute och rastade sin hund på söndagskvällen hörde hur det gnydde från en avloppsbrunn. När de lyfte på brunnslocket låg där en hundvalp, inte mer än 8-9 veckor gammal. - Det finns ingen naturlig förklaring till hur hunden hamnat där.(TT)

VÄRLDEN

EU-hopp om lösning på Greklandskris

Grekland har lämnat in ett nytt förslag till sina långivare för att landet ska kunna undvika att ställa in betalningarna.

Martin Selmayr, mäktig stabschef hos EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker, förefaller hoppfull om de grekiska idéerna. "En bra grund", skriver han på Twitter inför eurogruppens toppmöte senare i dag.

Hamas uppges bli utanför regeringen

President Mahmud Abbas har gjort uttalanden som tolkas som att Hamas inte kommer att ta plats i den nya palestinska regering som ska bildas. Uppgifterna kommer från franske utrikesministern Laurent Fabius, som samtalat med Abbas i Ramallah.(TT)

Hackare strandar Polenflygare

Omkring 1 400 passagerare som skulle flyga med polska flygbolaget LOT kom aldrig upp i luften på söndagen. Störningen på Warszavas Chopinflygplats berodde på att hackare hade lyckats komma in i bolagets datasystem på söndagseftermiddagen, vilket innebar att ett tiotal flyg fick ställas in.(TT)

Mer läsning

Annons