Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagaelever är de bästa cyklisterna

Eleverna på Hagaskolan tar gärna cykeln. I går fick de pris för bästa skola i kommunen på att gå, cykla och åka kollektivt till skolan.

Annons
Bästa skola 2013. Lennart Bondeson delade ut pris till Nibras Mahiwi, Sandra Ishou, Sofia Hassen och Ina Axelryd på Hagaskolan.Foto: Johanna Berglund

örebro. Hagaskolan är bäst i Örebro på att gå, cykla och åka kollektivt till skolan. Och de är sjunde bäst i hela Sverige. I går fick de ta emot blommor, diplom och en check på 5 000 kronor från kommunalrådet Lennart Bondeson (KD).

Läraren Sahm Wrigby anmälde Hagaskolan till tävlingen Gå och cykla till skolan 2013. Tävlingen arrangeras av Trafikkalendern och Svensk cykling och går ut på att man under två valfria veckor på hösten redovisar hur man tar sig till skolan. På Hagaskolan deltog elever från årskurs 1 till 4.

Sammanlagt i Sverige deltog 224 skolor och 34 000 barn i tävlingen. Av dem kom Hagaskolan sjua. I Örebro var Hagaskolan bästa skola och det ville kommunen uppmärksamma.

– Vi delar ut det här priset för att sporra till att man ska gå och cykla mer. Vi blir friskare då och det är snällare mot miljön, säger Lennart Bondeson.

Tog emot priset gjorde rektorn Ina Axelryd tillsammans med eleverna Sandra Ishou, Sofia Hassen och Nibras Mahiwi.

– Vi har cyklat, gått och åkt buss till skolan, berättar Sofia.

– Det här känns bra, säger Sandra.

Vad skolan ska göra med prispengarna ska elevrådet besluta om senare i veckan.

Mer läsning

Annons