Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad för upplopp tidigare dömd i Örebro

En 18-årig man som just nu sitter häktad misstänkt för upploppen i Husby har kopplingar till Örebro. I januari i fjol dömdes han bland annat för grov misshandel och våld mot tjänsteman i Örebro tingsrätt.

Annons
Det har varit upplopp i Stockholms förorter under de senaste fem nätterna.

Mannen, som är finländsk medborgare, är den enda som har häktats för upploppen i Stockholms förorter hittills. Han misstänks för att ha satt eld på en skyddad kulturbyggnad i Husby gård på tisdagskvällen, rapporterar den finska tidningen Hufvudstadsbladet. Mannen förnekar brott.

– I det här fallet konstaterade tingsrätten att det förelåg sannolika skäl för misstanke om mordbrand och att det fanns risk för fortsatt brottslighet och att han skulle förstöra utredningen på fri fot, säger kammaråklagare Andreas Nyberg till tidningen.

18-åringen har ett kriminellt förflutet. Två gånger under 2011 dömdes han för rån i Svea Hovrätt. Och januari fjol dömdes han i Örebro tingsrätt för grov misshandel och våld mot tjänsteman. Så sent som i februari i år dömdes han för stöld och narkotikabrott, rapporterar Hufvudstadsbladet.

Åklagare Andreas Nyberg kan inte säga var mannen är hemmahörande i Sverige då han tycks ha bott på flera adresser.

Mer läsning

Annons