Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad örebroare erkänner guldkupp

En av de två örebroare som sitter häktad misstänkt för den stora kuppen mot en guldsmedsbutik i Skara har nu erkänt. Den andre har börjat göra medgivanden.

Annons

Vid kuppen i slutet av januari försvann värden för flera miljoner.

– Eftersom männens flyktbil kunde stoppas snabbt och de två greps är vi övertygade om att allt stöldgods är återfunnet. En av örebroarna hade lämnat bilen och försökte komma undan med en större väska med guldvaror men greps, säger kammaråklagare Bengt Danielsson i Skövde.

Den andre mannen greps kort efteråt.

– Mot de båda örebroarna har vi mycket bra bevisning.

Ett dygn senare greps också en Uppsalabo, han befann sig då i Örebro.

– Den som är från Uppsala sitter också häktad men nekar till all inblandning.

Uppsalabon är förutom kuppen misstänkt för att efter rånet ha hotat en kvinna utanför Lidköping och på så sätt tvingat till sig nycklarna till hennes Mercedes. Polisen fick snabbt anmälan från kvinnan och Uppsalabon greps dagen efter rånet i Örebro, och i den bil kvinnan tvingats lämna.

Varför han åkte till Örebro är oklart. Efter gripandet gjorde polisen husrannsakan i en lägenhet i Örebro.

– Vi har gjort en genomgång av allt det rånarna fick med från butiken och kommit fram till att allt är återfunnet, Inget tyder på att något är undangömt, säger Björn Danielsson.

Enligt åklagaren finns bra bevis också mot Uppsalabon.

– Vi väntar på några besked från Statens kriminaltekniska laboratorium. Men jag räknar med att väcka åtal mot samtliga tre i slutet av mars.

Mer läsning

Annons