Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktningsförhandligen i dag om äldrebrottet i Adolfsberg

Under fredagen hålls häktningsförhandlingar med tre personer misstänkta för inblandning i det grova rånet mot två kvinnor på Surbrunnsgränd i Örebro.

Annons

Första förhandlingen startar redan 07.30 på häktet i Örebro. Det blir sedan två förhandlingar i Örebro tingsrätt.

En 23-åring är misstänkt för grovt rån.

Han var först begärd häktad också för mord i och med att ett av rånoffren avled en tid efter rånet.

– Men åklagaren har tagit tillbaka mordrubriceringen i avvaktan på fortsatt utredning om vilken del mannen kan ha i det brottet, säger kriminalkommissarie Lars-Olof Lundh.

De två andra misstänkta är en man och en kvinna i 40-årsåldern som båda misstänks för medhjälp till grovt rån. Polis och åklagare har inte lämnat några uppgifter om vad mannens och kvinnans del i brottet misstänks vara. Hög sekretess råder i utredningen eftersom flera inblandade kan vara på fri fot.

Rånet på Surbrunnsgränd i Adolfsberg inträffade 25 oktober i kvinnornas hem. De blev svårt misshandlade och bundna. Två män genomsökte bostaden och försvann med värdesaker.

Kammaråklagare Anna-Maria Larsson kommer att begära stängda dörrar vid häktningsförhandlingarna.

Advokat Leif Silbersky är 23-åringens offentliga försvarare. Mannen som misstänks för medhjälp till grovt rån har advokat Jakob Asp som offentlig försvarare och advokat Maria Wilhelmsson är kvinnans offentliga försvarare.

Sista förhandlingen hålls under eftermiddagen.

Mer läsning

Annons