Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll koll på mobilen på krogen i kväll

Ska du på krogen i kväll? Håll då koll på mobilen. Flera män har gripits för stölder på Örebros krogar. Senast i går dömdes en telefontjuv till ett års fängelse.

Annons
Flera fickstölder har inträffat på Örebrokrogar under hösten.

I september stal en 33-årig man tio mobiltelefoner från gäster på krogarna Strömpis och Satin. Han erkände stölderna och hävdade att han var styrd av djävulen.

Örebro tingsrätt dömde mannen till ett år och sex månaders fängelse för grov stöld. Även hovrätten ansåg att 33-åringen var skyldig till stöld men sänkte straffet med tre månader.

Arbogabo fick fängelse

I går dömde Örebro tingsrätt en annan man, en 31-årig Arbogabo, till ett års fängelse för stöld på Strömpis.

Mannen var på Strömpis den 11 november, och lyc-kades stjäla tre telefoner och en plånbok innan han greps av en vakt på krogen. Två personer hade berättat för en ordningsvakt på Strömpis att en man gjort närmanden och försökt stjäla deras väskor.

Hade fickorna fullaDe gav signalement på mannen, och det visade sig vara 31-åringen. Han vägrade ta upp händerna ur byxfic-korna när han blev ombedd av en polis som kallats till krogen. Det visade sig att 31-åringen hade telefonerna i sina fickor.

31-åringen hävdar att han bara var på Strömpis i tio minuter och att han hittade telefonerna på toaletten, dansgolvet och i garderoben. På golvet hittade han även kontanter och choklad. Utan att tänka på vad han skulle göra med dem stoppade han fynden i fickan.

Inte trovärdig

Men tingsrätten anser inte att mannen är trovärdig. ”Det skulle vara en helt osannolik slump att han skulle hitta tre mobiltelefoner under en tidsrymd av tio minuter”, står det i domen. Plånboken och telefonerna plockade mannen från tre olika kvinnors handväskor.

Även den 25 november hade Strömpis besök av mobiltjuvar. Två män, 23 och 24 år gamla, sitter nu häktade för stölderna. Strömpis ägare Daniel Welin har tidigare sagt till NA att krogen är medveten om stölderna och att man arbetar aktivt för att stoppa tjuvar.

– Vi för en dialog med polisen och håller numera extra koll, säger han.

Shilan Othman, student, Örebro:– Jag har den i väskan. Förut kunde jag ställa bort väskan men sedan jag köpte en Iphone har jag bättre koll.
Henrik Appel, fabriksarbetare, Örebro:– Jag har den i fickan på ett par tajta jeans. Då vet man var man har den.
Amanda Fallström, jobbar på kafé, Örebro:– I en liten väska som hänger på mig eller i bh:n. Jag brukar hålla koll, men är mer medveten om mina pengar.

Mer läsning

Annons