Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallen som politikerna glömde

Som ett utbränt husskelett står idrottshallen i Vivalla efter branden i höstas.
- Det är bedrövligt! Något måste göras! Vad tänker ni politiker, säger Mohamed Afra, vivallabo och elevassistent på Vivallaskolan.

Annons
Inget har hänt. Något måste hända, något måste göras för de unga i Vivalla, säger Mohamed Afrah.

Mohamed  ser en hall som en investering i de unga, de unga som är Vivallas framtid.

Han vill inte bara höra löst prat från politikerna. Han vill se att något konkret görs. Han vill se politikerna i Vivalla inte bara när det är omval i kommunen.

– Hallen har betytt väldigt mycket för Vivallas ungdomar, men nu finns den inte mer. Jag hoppas att föräldrar och andra kan gå samman och kräva av politikerna att det satsas på de unga i Vivalla. I hallen har tjejer och killar kunnat göra en massa bra saker. Här har man kunnat träffas för att röra på sig och för att kunna snacka med varandra. Föreningslivet har också haft stor nytta av hallen. Det är hemskt att se hallen i dag. Byggnaden är utbränd, sotig, bara trasiga fönsterrutor, förklarar Mohamed.

En del av hallen ligger mot Vivallaskolans lågstadium. Rangliga staket omgärdar ett område som är fyllt av glas, skräp och sten.

– Här är det hur lätt som helst att klättra in. Ingen bra skolgård precis, säger Mohamed.

Kent Persson (M), kommunstyrelsens ordförande förklarar att "hallen ska byggas upp så fort som möjligt".

- För oss räcker det dock inte med en en ny idrottshall. Vi vill bygga en ny idrottsanläggning på Vivalla IP, där isbanan utvecklas, där vi förbättrar fotbollsplanen, hävdar Kent Persson.

Även kommunalrådet Lena Baastad (S) uppger att den nedbrunna hallen ska ersättas.

- Och helst med något bättre. Just nu diskuterar vi hur en framtida idrottshall kan innebära ännu mer aktivitet och ännu fler möten för unga och gamla i Vivalla, förklarar hon.

Enligt Lena Baastad kommer en tillfällig hall att placeras nära Vivallaskolan.

- Vi vill skapa fler lokaler för föreningar och ungdomar genom att gamla Öknaskolans matsal behålls i några år. För barn, unga och andra i Vivalla är de långvariga lösningarna viktigast.

Inget har hänt. Idrottshallen i Vivalla brann i slutet av förra året. Nu är hallen ett utbränt husskelett.BILD: ANDERS ERKMAN
Inget har hänt. Några meter från denna plats leker barn på lågstadiet.
Inget har hänt. Splitter från idrottshallens glas ligger kvar.

Mer läsning

Annons