Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halt på vägarna: Flera olyckor i länet 

Flera bilar har voltat, en bil hamnade i en stolpe och en person har fått köras till sjukhus. Blixthalkan verkar ha överraskat i länet.

Annons
Voltade flera varv. Bilen blev rejält tilltygad, men dessbättre klarade sig föraren utan allvarligare skador vid avåkningen. BILD: MARIA ANDRÉASSON

En singelolycka vid infarten till Pålsboda stoppade trafiken i cirka 20 minuter. En kvart senare skedde en singelolycka i Laxå, och sedan smällde det mellan Frövi och Vedevåg.

- Det börjar märkas att det är halkigt, konstaterar polisens vakthavande befäl Thomas Ginghagen i Örebro.

Många vägar är våta eller fuktiga i det nollgradiga vädret, och när temperaturen sjunker snabbt så fryser det till med blixthalka som följd.

Trafikverket varnar för halkrisk i stort sett hela länet, men nu på eftermiddagen är det framför allt den norra delen av länet som berörs.

Tre singelolyckor har rapporterats på förmiddagen:Klockan 11 körde en bilist av länsväg 249 mellan Vedevåg och Frövi. Bilen hade voltat flera varv, och föraren, en 29-årig man, fick föras till sjukhus. Enligt sjukvården lider mannen av medelsvåra skador. Läs mer här.

Olyckan i Pålsboda skedde strax efter kl 10. En bil voltade och hamnade på taket, men ingen behövde föras till sjukhus.

Vid Nyhammaren, väg 205, körde en en bilist in i en belysningsstolpe. Föraren, en kvinna, kunde undersökas på plats av ambulanspersonalen och behövde aldrig uppsöka sjukhus.Olyckan skedde kvart över 10.

På samtliga olycksplatser rapporterats att det var halt väglag.

Mer läsning

Annons