Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halva förskolepersonalensade upp sig i protest

Det har uppdagats nya problem på friskolan Alsalam. Den här gången är det förskoleanställda som säger upp sig efter att föreståndaren fått sparken.

Annons

Av förskolepersonalen har senaste månaderna hälften sagt upp sig, några bara senaste veckorna. Men de som är kvar vill inte tala med massmedia då de är oroliga för att inte få behålla sina tjänster som barnskötare.

– Vi har träffat medlemmar vid flera tillfällen och det stämmer att de har en jobbig situation, säger Kommunals ombudsman Claes Hellsing.

Kommunal har gjort besök på arbetsplatsen och regionala skyddsombud har träffat skolledningen.

– Vi har ifrågasatt ledningens sätt att sköta arbetsmiljöarbetet och efterlyser konkreta handlingsplaner, säger Helsing.

Han har ännu inte tagit beslut om eventuell anmälan till arbetsmiljöverket. Det är först om det kommer en dom därifrån som sedan Arbetsförmedlingen kan agera när det gäller anställningsformer av typen provanställning och lönebidrag.

NA har talat med Alsalams rektor Matz Liljeson som säger att han inte kan uttala sig om situationen på förskolan. Den sköts av skolchef Hussein al-Daoudi som väljer att inte kommentera situationen. Till Sveriges Radio har han tidigare sagt att fackets påståenden är lögn.

Mer läsning

Annons