Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är en av Sveriges mest anmälda mäklare

En mäklare från Örebro är en av Sveriges mest anmälda.
Mäklaren har dragit på sig tio anmälningar och två varningar sedan 2001.
– Stämmer det verkligen? säger mäklaren själv till NA.

Annons

De tio anmälningarna gör mannen till Sveriges femte mest anmälda mäklare. Anmälningarna sträcker sig från 2001 fram tills i dag. Den senaste anmälningen mot mäklaren kom i december 2010.

Två gånger har mannen dessutom varnats av Fastighetsmäklarnämnden. Varning nummer ett kom 2002 då mannen under tre månaders tid agerade mäklare i en fastighetsaffär trots att inget avtal var skrivet med uppdragsgivaren. Dessutom angav han sin provision felaktigt genom att exkludera momsen i avtalet.

Den andra varningen kom samma år då han hade ansvar för en fastighet som det uppstod skador på. De resterande anmälningarna handlar om olika saker, bland annat slarv vid kontraktskrivande och oklarheter vid försäljningar.

När NA når mäklaren är han fåordig om alla anmälningar mot honom.

– Stämmer det verkligen? Jag känner inte till att det skulle röra sig om tio gånger, säger han.

Men du känner till att du har blivit anmäld någon gång?– Ja, jag vet att det handlade om en momsfråga bland annat. Sen var det något annat för länge sen som jag inte kommer ihåg, säger mannen och ber att få återkomma.

Men när NA är i kontakt med mäklaren igen är han inte speciellt intresserad av att svara på frågor.

– Min jurist har tagit hand om ärendet, låter han hälsa via mejl.

Örebromäklaren har varit verksam i yrket under många år. Att en fastighetsmäklare anmäls tio gånger och varnas två är mycket enligt Thomas Carter på Fastighetsmäklarnämnden.

– Tio gånger låter väldigt mycket. De allra flesta mäklarna i Sverige har inga anmälningar eller varningar på sig. Vi får hoppas att den här mäklaren har lärt sig något och inte gör det igen, säger Carter.

I dag finns det omkring 6 500 mäklare i landet. Ungefär 150 000 objekt säljs årligen och Fastighetsmäklarnämnden får in cirka 300 anmälningar per år. Förra året delades FMN ut 87 varningar till mäklare i Sverige.

Mer läsning

Annons