Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är Vivallas nye "borgmästare"

Vivalla har fått en ny chef. Thomas Gustafsson ska fungera som ”spindeln i nätet” för bostadsområdet.

Annons

Thomas Gustafsson började sitt nya jobb i augusti. Tidigare arbetade han i sex år som gymnasiechef på Karolinska skolan och innan det som lärare och rektor för Mikaelskolan.

Vad är din nya titel?– Jag är platschef för Partnerskap Vivalla. Man kan likna det vid det gamla kommundelschefsjobbet men jag har inget personalansvar. Det här handlar om ett bredare ansvar, att samordna och fungera som en spindel i nätet. Tidigare hade rektorn på Vivallaskolan uppdraget på halvtid men det blev ogörligt. Nu är det i stället på heltid.

Var har du din arbetsplats?– Jag sitter på Vivallaskolan.

Partnerskap Vivalla startade 2011 och syftet var i början att få elever i Vivalla att gå vidare till gymnasiet och sedan till universitetet. Sedan har uppdraget utvidgats och i dag handlar det bland annat om att samordna fyra kommunala förvaltningar i området.

– Dessutom jobbar jag mot Västerporten, Öbo, närpolisen, det lokala näringslivet och alla föreningar i området. Jag har redan varit på ett hundratal nätverksmöten. Vi jobbar till exempel med att stärka familjerna och nu startar utbildningar för somaliska och arabiska mammor för att stödja föräldraskapet.

Vad tycker du om jobbet så här långt?– Spännande! Det är ett jätteutmanande jobb.

Mer läsning

Annons