Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han får nya toppjobbet hos Örebropolisen 

Bo Andersson får jobbet som polisområdeschef för Örebro län i Polismyndighetens nya organisation som kör i gång vid årsskiftet.

Annons
Bo Andersson.

Tanken är att de 25 nya polisområdescheferna ska ägna mer kraft åt ”polisiär kärnverksamhet och mindre tid åt administration” jämfört med cheferna i den nuvarande polisorganisationen, skriver Polissamordningen. 

– Polisområdescheferna spelar en viktig roll i att styra och leda verksamheten så att cheferna för lokalpolisområdena kan förverkliga Polismyndighetens inriktning närmare medborgarna, alltså att polisen blir mer tillgänglig i lokalsamhället, säger Thomas Rolén, särskild utredare i ett pressmeddelande.

Och för Örebro län, som ingår i Region Bergslagen med Värmland och Dalarna, får 58-årige Bo Andersson jobbet som polisområdeschef. Bo, som i dag är operativ chef vid polismyndigheten i Örebro, har stor erfarenhet som insatschef vid bland annat demonstrationer, ockupationer, skjutningar, rån, mord och polismord. 

”Bo vill medverka till att göra den nya Polismyndighetens mål tydliga så att alla vet vilken riktning som gäller. Tror på att göra medarbetarna mer delaktiga i att sätta målen och delegera uppgifter därefter. Det stimulerar engagemang och så nås resultat, enligt Bo,” skriver Polissamordningen i ett pressmeddelande.

Polisområdescheferna kommer att ta över länspolismästarnas roll. Tanken är polisområdescheferna ska "få mer tid att samordna, planera och följa upp det operativa polisarbetet" och ha ett övergripande ansvar för utredningar som ska bedrivas på polisområdesnivå. 

Mer läsning

Annons