Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han ger plats för bollhallen

W-invest är företaget som erbjuder kommunen att köpa fem fastigheter på Boglundsängen, en alldeles lagom stor yta att bygga den fullstora idrottshallen på.

Annons

Företagets vd och ägare Johan Willerman kunde inte vara med på dagens presskonferens i Örebro eftersom han är i Stockholm, där den stora delen av bolagets fastigheter finns. Som örebroare har han dock läst och hört om planerna på att bygga en fullskalig fotbollshall, sett var den skulle byggas och förstått de problem som skulle uppstå.

- Om kommunen ändå ska bygga är det viktigt att få ut max, i rätt läge där den är tillgänglig och med möjligheter för framtiden, både för de närboende och staden i övrigt, säger Johan Willerman.

W-invest äger ett 30-tal fastigheter i Örebro, och har bland annat varit med och utvecklat Aspholmen och Gamla stan.

Under de senaste 6-7 åren har företaget systematiskt köpt upp mark och fastigheter på Boglundsängen för att på sikt göra en större satsning där.

- Man kan säga att det är många olika delaffärer som gett en total som är stor och intressant.

I dag finns Citygross och Systembolaget i området, och HM planerar ett öppna en tredje affär på 1800 kvadratmeter i det nya köpcentrum som ska öppna 2014. Och det är här planerna på en idrottshall passar in.

- Det är modernt och annorlunda att blanda shopping och aktiviteter, där det ena ger det andra med mycket folk som rör sig i området, säger Johan Willerman.

Han ser området som ”fantastiskt bra” att utveckla, med närheten till Europavägarna, Hedgatan som länk till city och planerna på det nya bostadsområdet Vallby.

- Och stan växer så det här är jättebra.

Det verkar också som att kommunens politiska ledning är väldigt nöjd?- Ja, jag tror jag fått en och annan sten att släppa för dem, säger Johan Willerman.

Genom att erbjuda kommunens fastighetsbolag fem fastigheter minskar han lite på den egna byggrätten, men ser det som marginellt.

- Fortfarande kan vi bygga 65 000 kvadratmeter, det är en marginell skillnad för att utveckla området totalt sett.

Däremot var han aldrig intresserad av att gå in som delägare eller vara med och bygga fotbollshallen.

- Jag tror det är bättre att kommunen äger och hanterar det här själva, det blir rakare.

Mer läsning

Annons