Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Han höjde armen mot gänget – då small det”

Löparna i Örebro AIK hade tränat i Karlslund och 35-åringen sprang ensam hemåt.
- Han säger att gänget gjorde utfall och att han reflexmässigt höjde armen. Då small det.
Föreningens ordförande Mikael Selvin berättar om tisdagskvällens brutala överfall i Oxhagen.

Annons

Det var först i morse han fick reda på att det var klubbkompisen han själv tränat tillsammans med i går som attackerats.

- Först blev jag arg och förbannad. Senare i dag har det övergått till att jag är besviken och ledsen över att sådant här ska få hända.

Mikael Selvin har idag talat med 35-åringen, som i morse skrevs ut från USÖ. Han beskrev överfallet som fullständigt oprovocerat.

- Han var på väg att passera det här gänget, då de gjorde utfall mot honom. Reflexmässigt höjde han armen och frågade vad de höll på med. Då small det och han minns inte så mycket mer.

Hur mår mannen idag?

- Efter omständigheterna bra, rent fysiskt. Han har ont och är mörbultad, men inte värre än så.

Medlemmarna i Örebro AIK har under onsdagen diskuterat händelsen. Det har då framkommit ytterligare ett par exempel på löpare som utsatts för otrevliga händelser i området.

- Ytterligare ett par löpare har blivit utsatta. Inte på samma sätt som igår, men ungdomar som sprungit bredvid dem, gjort utfall och skrikit saker.

Kommer ni som förening att agera på något särskilt sätt efter händelsen?

- Vi i styrelsen ska ha ett möte i kväll där vi ska diskutera frågan. Vi ska i alla fall inte reagera med ilska – inget blir bättre av det. Det här är ett stort samhällsproblem. Men det kan resultera i riktlinjer för att man inte bör springa hem ensam från träningarna, säger Mikael Selvin.

Här kan du läsa Örebro AIK:s officiella uttalande om händelsen.

Mer läsning

Annons