Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han låg bakom NA:s aprilskämt

April, april! Nej, det ska inte bli fem minisvampar i Örebro i stället för dagens Svampen. Grundidén kläcktes av Torbjörn Schmidt från Sollentuna, och det innan vattenläckan i vattentornet hade inträffat.

Annons
Här är 2014-års vinnarskämt om fem minisvampar i stället för den nuvarande Svampen.

Hur tänkte du?– Just att det har varit uppmärksamhet kring vattenfrågorna gör det till en extra clou. Men det var rena tillfälligheterna. Det är flera år sedan jag kom på själva ursprungsidén.

Du är från Sollentuna, hur kommer det sig att du engagerar dig i aprilskämt i Örebro?

– Det är väldigt ofta man åker genom Örebro. Sedan har jag anknytning genom släkten . Svärfar kommer från Örebro, och min mormor och morfar träffades där. Så Örebro har varit väldigt viktigt i släkten.

Brukar du skämta på första april?– Nej, men vilda idéer har jag. Den senaste vilda idén är att jag satte upp en gammal utombordsmotor vid en grynna här i Edsviken för att markera upp ett grund. Jag hade försökt att få båtklubbar att bli intresserade av att märka ut det här grundet utan att lyckas.

Har du besökt Svampen?– Nej, jag har inte varit uppe i Svampen. Men jag är väg- och vattenbyggare, men pensionerad sedan ett bra tag tillbaka. Svampen var ju en väldigt fin förebild för vad man kunde göra med en betongbyggnad.

Kan luras. Torbjörn Schmidt från Sollentuna stod för idén till NA:s skämt den första april. Foto: Privat

Mer läsning

Annons