Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han slog sig blodig då cykeln rasade ihop

Schlagerstjärnan Jonathan Fagerlund störtade handlöst till marken när framgaffeln på cykeln gick av. Han menar att cykeln har ett konstruktionsfel, men det förnekas av försäljaren Biltema.
– De tar det inte seriöst på något sätt.

Annons

Förra månaden var artisten Jonathan Fagerlund i Örebro för en fotografering.

Han hade lånat en cykel av en kompis och när han trampade sig fram i norra stadsdelen gick plötsligt framgaffeln av. Jonathan kastades till marken och han tvingades ta emot sig med händerna.

– Hela högerarmen och båda händerna skrapades upp, och jag krängde till ryggen. Jag blev sängliggande i tre dagar och har fortfarande ärr på kroppen, säger Jonathan.

Jonathan cyklade på plan mark när framhjulet plötsligt gav vika.

– Bara ett par minuter tidigare flög jag nerför backar. Det kunde ha gått hur illa som helst.

KonstruktionsfelCykeln som Jonathan använde köptes på Biltema förra året, men det var först den här sommaren som den började användas. När han lämnade tillbaka den i butiken sa personalen att det handlade om ett konstruktionsfel. Jonathan Fagerlund räknade då med att Biltema skulle återkalla cykelmodellen, men det har företaget inte gjort.

”Den enda cykeln”– Jonathan har varit i butiken och fått pengarna tillbaka. Vad jag vet så är det den enda cykeln där framgaffeln knäckts för någon som cyklat rakt fram på en rak och fin väg, säger Biltemas vd Robert Schneider.

– Man har gjort en bedömning på kundservice att det inte var något fabrikationsfel på cykeln. Hade vi fått fler signaler hade vi naturligtvis forskat vidare i saken.

Men en sökning på internet visar att Jonathan inte är ensam. Konsumenttidningen Råd Rön skrev redan 2005 i ett stort cykeltest att framgaffeln på en Biltema-cykel gick sönder i ett tidigt skede.

Trots olyckan tog sig Jonathan till slut till fotograferingen.

– Men det blev inte en bild som gick att använda. Det var svårt att vara avslappnad och spontan – dessutom blödde jag igenom kläderna, säger Jonathan.

Mer läsning

Annons