Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vaktar nyårsbubblet

– Det är ju bara nyår en gång om året, säger en man och lägger en flaska champagne som han blivit rekommenderad i kundkorgen. På Systembolaget på Kungsgatan i Örebro råder ingen hysteri, de röda dagarna har legat bra i år.

Annons
Koll på läget. Ordningsvakten Oscar Klemo säger att det är lugnare på Systemet än tidigare år, men att det var några peakar tisdagen.

– Jag är här inne för att köpa en gåva. Ikväll ska jag bli bjuden på gratinerad hummer och då är det kul att ha med sig champagne, säger Regina Karlsson.

Ett ganska lugnt tempo råder inne på Systembolaget på Kungsgatan i Örebro.

– Folk har blivit bättre på att sprida ut sig och sedan tror jag att det också beror på hur de röda dagarna ligger. Förra året fick vi köra med insläpp/utsläpp några gånger, säger Martin Franzén, säljare.

Några få mousserande viner har tagit slut och även några sorter av den populära ölen Ale.

– Det som är slut är slut från leverantören, säger Martin. Vi har varit mycket bättre förberedda i år än förra året, då var det soprent på vissa hyllor.

– Nu kan kunderna välja med bredd, hoppas att inte mer tar slut, säger Martin.

Peter Johansson gör lite blandade sista minuten inköp vid hyllan med alkoholfritt. I kundkorgen ligger två gigantiska flaskor Louis Bouillot.

– Jag blev rekommenderad de här och så blir det mindre att bära med större flaskor. Vi blir ganska många ikväll, säger han.

Ordningsvakten Oscar Klemo arbetar på Systembolaget för dagen. Ikväll firar han med Pommac då han arbetar Vid Kumla kommuns nyårsfirande. Han har upplevt den här julen som väldigt lugn.

–Vi har haft färre ordningsstörningar än vanligt och sluppit stopp i dörren.

Vid hyllan med veteöl står Göran Gustavsson och letar efter Ale som han ska lägga i en presentkorg. Dock har han glömt sina glasögon, därav valet av fel hylla. Väl vid Alen berättar han att det blir en lugn kväll.

–Inköpen för kvällen är redan klara, vi ska äta löjrom och lax. Ungarna är bortresta och har lämnat kvar hunden hos oss, så vi får stanna hemma. Det positiva är att hundpromenader ger bra motion, säger Göran.

Nyårsfin. Regina Karlsson köper en flaska mousserande i present.

Mer läsning

Annons