Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlare runtJärntorget på knäna

Mahers restaurang har hägnats in. Anledningen är att kommunen bygger om Järntorget.
- Jag har tappat massa kunder och har knappt råd att betala mina anställda, säger han.

Annons
Maher Rikane äger Grillcorner på Järntorget. Nu Tappar han kunder på grund av ombyggnaden av torget, precis utanför hans entré.

Ombyggnaden av järntorget har pågått i flera månader nu – men ännu är det långt kvar. Gatan framför pizzerian Grill Corner har förvandlats till ett stort hål – omgärdat av staket. Pizzerians ägare Maher Rikane är förtvivlad över bygget.

– Det har pågått jättelänge nu, och ingenting händer. Jag har förlorat över hälften av mina kunder och tvingas betala räkningar ur egen ficka, säger han.

Han menar att flera handlare går på knäna när Järntorget förvandlats till byggarbetsplats. På onsdagen hade de ett möte med kommunen.

– De lyssnar inte på oss det minsta. När kungen kom gjorde de mycket fint på några dagar. Är han bättre än oss? Jag vill bara att det ska bli klart, men kommunen behandlar inte alla lika.

Gunnar Spaak på tekniska kontoret bekräftar att det var mycket missnöje på onsdagens möte. Bygget av torget har blivit försenat och ska stå klart först i december.

– Det finns en tidplan för när jobbet ska vara färdigt, det skulle bli ännu dyrare om vi skulle pressa tidsplanen.

Kommer handlarna att få någon kompensation för uteblivna intäkter?

Det kan jag inte svara på, det tittar förmodligen våra jurister på. Man måste kunna bygga om på gator och torg, men hur mycket man ska tåla som handlare är svårt att säga.

Mer läsning

Annons