Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är djuren som flyttat till Stora Holmen

– Brrraaa, bräker tackan i ett lyckligt försök till vårsång. – Nöff, nöff, nöff, grymtar minigrisen som vill utgöra en dominant bas i den fyrbenta animala kören. Det är dagen före valborgsmässoafton och sommargästerna anländer till Stora Holmen.

Annons
Leopardgecko.

Det finns mycket tradition kring helgen valborgsmässoafton och första maj. I många år har får, minigrisar, kalvar, kaniner, marsvin och olika sorters kräldjur lämnat vinterbostäderna på Kvinnerstaskolan för att åka till sommarnöjet på Stora Holmen inför denna helg. På den lilla ön, ett stenkast från stora USÖ ska de vara till slutet av sommaren.

I går var det fullt av folk på Holmen, bland andra Pernilla König från Kvinnerstaskolan och Anders Rostedt, som sköter det mesta på och kring Stora Holmen. kiosk, trampbilarna och lilleputtetåget, bland annat.

Pernilla König berättar om något som säkert intresserar barn. Hon tänker speciellt på de stadsbarn som sällan eller aldrig kommer i kontakt med djur ute i naturen.

– Vi, det vill säga våra elever, ska ha djurskola för barn mellan sex och tio år. Barnen får lära sig hur man umgås med djur, hur man närmar sig dem och hur man matar dem, till exempel. Barnen får också lära sig vilka matprodukter som kommer från vissa djur, säger Pernilla König.

Afrikansk tusenfoting.
Korallfingerlövgroda.
Dabbagam.
Chilensk fågelspindel.

Mer läsning

Annons