Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är gatan som ska flyttas

När Grev Rosengatan förbi USÖ flyttas blir det mycket begränsad framkomlighet för bilister, fotgängare och cyklister.

Annons
Bilden är tagen från den plats där det ska byggas en ny rondell. Gatan till höger flyttas ett fyrtiotal meter åt vänster.

Genomfartstrafik för bilar från CV-gatan till USÖ-rondellen har varit förbjuden sedan i höstas. Nu har en ännu större del av området norr om sjukhuset blivit arbetsområde, så framkomligheten försämras ytterligare.

"Det blir en besvärlig trafiksituation i området under en lång period", skriver Örebro kommun på sin hemsida.

– Exakt hur länge är svårt att säga. Det kan bli till september. Men det kan bli till november också. Det beror på hur arbetet flyter på, säger Joakim Skog på Örebro kommun.

Under tiden gatan flyttas kommer det att finnas en tillfällig gata för dem som har ärende till sjukhuset.

Det är inte bara framkomligheten som kommer att påverkas fram till att Grev Rosengatans nya sträckning är klar. Parkeringssituationen påverkas också. Enligt kommunens hemsida blir det samma antal parkeringsplatser, men de kommer att flyttas.

Grev Rosengatan förbi USÖ flyttas ett 40-tal meter norrut för att ge plats åt en utbyggnad av sjukhuset. Det nya så kallade H-huset kommer att innehålla delar av USÖ:s högspecialiserade vård, exempelvis ögonkliniken, hudkliniken, plastikkirurgiska kliniken, anestesiavdelningen, som utbyggnad av akutmottagningen.

H-huset planeras vara klart år 2020.

Se också:

Kartor och illustrationer som visar flyttningen av Grev Rosengatan.

Mer läsning

Annons