Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här attackerar gängen varandra

Mitt under den pågående kontrollen av de misstänkta gängmedlemmarna på Klostergatan dök deras konkurrenter upp och attackerade en av bilarna.
Bilen gjorde i sin tur en hastig sväng mot personerna som fick hoppa undan för att inte bli påkörda.

Annons

Det var strax efter klockan 14 som polisen gjorde en massiv fordonskontroll på Klostergatan. Ett tiotal polispatruller plus civilpoliser stoppade flera fordon som tros tillhöra medlemmar i kriminella nätverket Romano, som är en supportergrupp till Bandidos.

– Vi gjorde en kontroll mot misstänkta kriminella personer, säger polisens kommunikationschef Mats Nylén.

Flera personer omhändertogs och fördes bort från platsen. Strax innan klockan 15 dök ett tiotal personer upp på platsen och började skrika och gestikulera mot bilarna och personerna som visiterades. Polisen fick hålla undan personerna.

– Det ska ha handlat om personer från motståndarsidan, berättar polisens kommunikationschef Mats Nylén.

Enligt uppgifter handlar det om personer som har eller ha haft koppling till Black Cobra. Helt plötsligt slet sig två personer ur gruppen och sprang mot en av bilarna som hade fått lämna kontrollen. De två personerna sprang fram och sparkade mot bilen.

Men bilföraren gjorde en snabb sväng mot männen som var tvungna att hoppa undan för att inte bli påkörda. Bilen gasade sen iväg från platsen. Eftter attacken blev det tumultartat på platsen och polisen, som blev vittne till attacken, omhändertog de två männen.

Enligt vad NA erfar bor flera personer med kopplingar till Black Cobra på Hotell Plaza som ligger precis i närheten av Klostergatan där medlemmar från Romano stoppades.

– Man kan tänka sig att de såg en möjlighet att åka och bråka med sina rivaler, säger Mats Nylén.

Det är oklart om några personer har frihetsberövats efter kontrollen, men polisen gjorde vissa beslag - bland annat en påk. (NA) 

Mer läsning

Annons