Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här begravs råndödade Maja

I dag begravdes Eva Maria ”Maja” Kaharascho.
Samtidigt begravdes också hennes bror Gunnar.
Båda blev på varsitt sätt offer för det brutala rånet i Adolfsberg i oktober.

Annons
På Norra kyrkorden begravdes i går syskonen Eva Maria och Gunnar Kaharascho. Släkt och vänner hade kommit från hela Sverige för att följa dem till den sista vilan.

I Mäster Olofs kapell på Norra kyrkogården samlades släkt och vänner från hela Sverige för att ta ett sista farväl av de båda syskonen. Eva Maria, eller Maja som hon kallades av alla, dog i sviterna efter den misshandel hon och hennes syster utsattes för i sitt hem. Brodern Gunnar gick bort någon månad senare i en hjärtinfarkt. Han bodde nära sina systrar och efter rånet orkade inte hans hjärta längre.

Talade om vikten av förlåtelseJens Frandsen, präst i Adolfsbergs församling, höll i begravningsakten som inleddes med Ack Värmeland du sköna. Båda syskonen, som är romer, var nämligen födda i Värmland.

– Eva-Maria och Gunnar var snälla människor som ville alla väl och ingen något illa, inledde Jens Frandsen och fortsatte berätta om de känslor en sådan hemsk händelse väcker.

Han talade om känslan av att söka hämnd men också om vikten av förlåtelse.

Några av de anhöriga ropade ut sin sorg, andra torkade förstulet bort en tår med handryggen. Enligt släktens tradition öppnades sedan kistorna och alla som ville gick fram och tog farväl.

Poliser på platsDe båda kistorna fördes sedan till gravplatserna. Ett långt tåg av människor vandrade tillsammans, de äldre som hade svårt att gå så långt kördes i bil. Ett par poliser var också på plats eftersom utredningen pågår och ingen skyldig ännu har gripits. Det vilade en stämning av sorg men också frustration över begravningen.

– Det är så konstigt att de inte lyckats lösa det, menade en kvinna.

En annan släkting stannade en stund på väg ner mot begravningsföljet.

– Det är ju katastrofalt. Det är ju mord och Gunnar tog det så hårt att han fick en hjärtinfarkt och dog. Vi säger därför att det är mord på båda.

Detta har hänt

Det var den 25 oktober som de båda systrarna utsattes för ett grovt och hänsynslöst rån. De blev sparkade, slagna och bundna i sitt hem i Adolfsberg. Den ena systern, 77-åriga Eva Maria Kaharscho avled den 9 november och fallet utreds nu som mord. Någon misstänkt har ännu inte gripits.

För någon vecka sedan avled också brodern Gunnar Kaharascho.

Mer läsning

Annons