Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här dansas julen ut

Tillsammans med prästens lilla kråka åkte även julen ut när Lions bjöd på traditionell julgransplundring i Lillåns skolas gymnastiksal.

Annons
Full fart i dansen. Oskar Mellin gillade att snurra bäst medan Pontus Björnram Tåth höll Prästens lilla kråka, där man fick ramla, för roligaste dansen.

Laura Espinosa berättar att hon tänker dansa ut julen i sina nya fina lila skor. Hon visar stolt upp dem några minuter innan det är dags för barnen att rusa några sista varv runt julgranen för den här julen. Fast det ska inte bara dansas runt granen.

– Det är fiskdammen och så ska vi träffa en kusin som heter Jonatan, säger Laura Espinosa.

En tradition numera

Det började redan 1976 och många av föräldrarna har själva farit kring granen för att säga hej då till julen i den här gymnastiksalen. Att gå på Lions julgransplundring på trettondagen har blivit en tradition hos dem som bor i Hovsta och Lillån och säkert på flera andra ställen också. Ett av de många barnen på golvet som har kul och dansade är Pontus Björnram Tåth.

– Prästens lilla kråka var bäst. För vi ramlade omkull, säger han.

När musiken tystnar är det ändå massor av spring kvar i benen hos de flesta barnen. Det hoppas upp och ned och rusas kors och tvärs. Det är kul att var på fest. En del samlar ihop benen och ställer sig i kön till fiskdammen för att meta paket.

Nöjd med den vita råttan

– Jag har fått en råtta, säger Bastian Widlund nöjt, och visar upp sin fina vita råtta plast.

– Den är bra, men jag hade redan en sådan, säger han.

Det blir mer musik och spring kring granen. Det hinns även med ett besök av tomten, som delar ut godis till barnen. När sedan själva julgransplundringen är över är också julen över.

– Ja, nu är det bara att gå hem och packa ihop den, säger föräldern Yalo Espinosa.

Mer läsning

Annons