Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här dränks reklamen i bajs i Örebro 

Är det här Örebros snuskigaste reklampelare?Pensionsmyndighetens affisch är dränkt i fågelbajs. – Åh, herre min skapare så den ser ut, säger Sten Eriksson, kommunikationschef på Pensionsmyndigheten.

Annons

Här är skylten som är fåglarnas favorit som toa i centrala Örebro. Reklampelaren på Järnvägsgatan har den senaste tiden överösts av fågelbajs. Så mycket att det under onsdagen knappt gick att tyda budskapet på den inglasade affischen. Orsaken är ett gigantiskt träd just intill, som blivit populär samlingsplats för fåglarna.

När NA visar upp bilden för Sten Eriksson på Pensionsmyndigheten utbrister han:

– Åh, herre min skapare så den ser ut! Den måste vara en plåga för örebroarna som passerar den. Och även för oss som valt den platsen för vår reklam.

Hur tänker du mer konkret kring bajsattacken?

– Det är klart att det är tråkigt. Det är inte så vi vill se ut eller vad vi har betalat för. Jag ska ta upp det här på en gång med den mediebyrå som hjälper oss att få ut vårt budskap. Det här måste entreprenören snygga till.

Har du sett något likande tidigare?

– Nej, verkligen inte. Det ser ut som något åt gödselhållet. Det är inte roligt för oss. Stort tack för att ni uppmärksammade oss om det här, säger Sten Eriksson, som någon timme senare själv kontaktar NA med en uppdatering:

– Nu kan du hälsa läsarna att skylten kommer att städas av. Det var Clear Channel som ansvarade för reklampelaren och städning är på väg.

NA har sökt representanter på Clear Channel.

Tyck till! Får en reklamskylt vara hur smutsig som helst?

Mer läsning

Annons