Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har du sett Nordahls sedelklämma?

Fotbollslegendaren Thomas Nordahl tappade sin sedelklämma, skänkt av sin far Gunnar. Nu erbjuder Nordahl en fin belöning för den som kan hitta sedelklämman.

Annons

Den som läser annonssidorna i NA:s papperstidning hajade kanske till en aning angående en efterlysning som publicerats i veckan. För det var inte vilken efterlysning som helst, utan fotbollslegendaren Thomas Nordahls vädjan att hitta en borttappad sedelklämma, märkt med den italienska storklubben Romas klubbemblem.

– Jag fick den av min far (Gunnar Nordahl, svensk fotbollslegend, reds. anm) kort före hans död som han i sin tur hade fått av Roma. Ett kärt minne som betyder mycket för mig. Det är framför allt det känslomässiga som betyder något. Värdet spelar inte så stor roll.

För tre veckor sedan skulle Nordahl, även expert i NA-tv, till Stockholm och medverka i TV4:s sändning av Serie A-matchen Roma–Sampdoria och givetvis skulle sedelklämman med till huvudstaden.

– Jag hade lagt det i min ficka och ha med den till tv-sändningen för jag har haft med den dit förut.

Har du någon aning om var du kan ha tappat den?

– Det är svårt, det rör sig om tolv timmar där jag gjort olika saker innan. Jag vet att jag var på Behrn arena och såg ÖSK–Sirius. Sedan var jag ute och cyklade och var även och handlade på Ica i Adolfsberg. Sedan var den borta.

I ett försök att få sedelklämman tillbaka har han alltså satt in en efterlysning i tidningen. Där finns också en skiss på hur den ser ut.

– Det finns ingen bild på den. Och den är 50 år gammal så jag har fått hjälp av Open Art att rita efter minnen hur den ser ut.

Som belöning för den som hittar sedelklämman erbjuder Nordahl en hittelön och en fin fotbollsupplevelse.

Vad för fotbollsupplevelse?

– Det får bli en hemlighet, men jag lovar att upplevelsen blir fin. Det ska jag stå för, säger Nordahl.

Mer läsning

Annons