Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här får skoleleverna matsedeln i en app

Kommunens modernaste sätt att presentera skolmaten har Risbergska skolan. Från och med fredagen finns matsedeln i en app på mobiltelefon.

Annons

På tv visades i veckan ett inslag om en skola som hade börjat med att presentera veckans matsedel via en applikation, en app. som man kan lädda ned till i mobiltelefonerna.

– Risbergskaskolan tände på sju cylindrar, och nu har vi det också. Det går med rekordfart, säger Lisbeth Wiker, administrativ sekreterare på Risbergska skolan.

Med i tidenSedan klockan 8.30 på fredagen är skolan ansluten till företaget Skolmatens app, och kan få ut sin matsedel tre veckor i taget på ett modernt sätt via Iphone eller androidtelefon.

– Vi tycker dels att det är viktigt att vara med i tiden, dels så slipper barnen äta samma mat i skolan som på kvällen när de kommer hem, säger Lisbeth Wikner.

För elever och föräldrar som vill ladda ned appen med skolmatsedeln är det gratis. Skolan betalar däremot 5 000 kronor per år för tjänsten.

– Men det gäller för hela kommunen. Så nu kan alla kommunala skolor i Örebro ansluta sig till den här appen. Grundskolor och gymnasier. Det krävs bara att någon på skolan måste ha ett lösen, säger Lisbeth Wiker.

ApplåderDet är något som eleverna uppenbarligen gillar. För under samtalet går skolan ut med informationen om den nya appen via högtalarna.

– Hör du applåderna?. Det blev höga applåder för det här, säger Lisbeth Wiker belåtet.

Mer läsning

Annons