Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här har ni Hindersmässovädret

Sol, moln, regn, snö, minusgrader och plusgrader. De närmaste dagarna blir det blandat väder.

Annons

Räkna inte med en smällkall Hindersmässa i år. Och det ser inte ut att bli lättvallat för skidåkarna under de första SM-tävlingarna i Ånnaboda onsdag och torsdag

– Nu på måndagen har vi ju ett nederbördsområde som har kommit in västerifrån. Snön som faller kommer att övergå i regn i eftermiddag och kväll. I högre terräng kanske det fortsätter att komma ner som snö, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Nederbördsområdet drar bort sent på måndagskvällen. Sedan sjunker temperaturen.

– Så på tisdag blir soligt och fint. Framåt tisdagskvällen ligger temperaturen i Örebro på fyra-fem minusgrader, säger Hallgren.

På onsdag är det dags för Hindersmässa - och den första skid-SM-tävlingen i Ånnaboda. Här är väderförutsättningarna för evenemangen, som prognosen ser ut just nu:

Natten till onsdag stiger temperaturen igen - och det mulnar på.

– Det blir ett par plusgrader och drar in regn på under dagen. Framåt kvällen övergår regnet i tung blötsnö, säger Christoffer Hallgren.

Även under torsdagen kommer det ner snö.

– Men det blir i form av snöbyar. Räkna med ett par plusgrader i Örebro.

I Ånnaboda blir det troligen ett par grader kallare, alltså på nollan.

– Natten mot fredag blir det kallare och under dagen hamnar temperaturen runt noll. Det är också ett nytt nederbördsområde på väg söderifrån. Dess bana är osäker men enligt prognosen nu kommer det in över Örebro och kan ge fem centimeter fluffig snö, säger Christoffer Hallgren.

Lördag och söndag tror meteorologen att det blir mulet, men uppehållsväder, och fyra minusgrader.

Mer läsning

Annons