Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan nio exklusiva lägenheter byggas

Ett hus med nio exklusiva lägenheter planeras på Hagastrand. Man räknar med att bygglov beviljas om en månad.

Annons

När tomten intill Svartån i Hagastrand var till salu var det många som pratade om ett av stans bästa lägen. Per Arenö köpte tomten och planerar nu att bygga en fastighet med nio lägenheter.

– Vi vill ha ett hus där man får undan alla bilar på bästa sätt och ett garage i källaren är bästa alternativet för det. Detta och att samtliga bostäder vänder sig mot Svartån har varit viktigast för oss, säger han.

Det ska bli fem stycken fyror, varav en i etage, tre stycken treor och en tvåa. Det blir troligen dyra lägenheter.

– Ja, det bör man räkna med även om prissättningen inte är slutgiltigt klar eftersom vi fortfarande förhandlar med aktuella byggbolag. Byggkostnaderna blir höga eftersom det är ett ganska exklusivt projekt. Det är också en exklusiv tomt i ett attraktivt läge och prissättningen följer givetvis marknaden, säger Per Arenö.

Han räknar med att få bygglov i oktober. Sedan börjar marknadsföringen av projektet. För att lösa finansieringen krävs att minst sex lägenheter är sålda. Sedan kan man sätta spaden i marken.

– Förhoppningen är att kunna göra det under tre till sex månader. Det ideala vore att börja bygget efter vintern, säger Per Arenö.

Mer läsning

Annons