Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här klipper rektorn sönder banderollen

Det får inte stå vad som helst på studenternas bilar och lastbilsflak. En banderoll på en lastbil för idrottseleverna på Virginska skolan gick över gränsen. En halvtimme före utsläpp klippte rektorn Håkan Ågren bort den.
– Det här är inget vi står för. Det ska bort, säger han.

Annons

”Heja Sverige friskt humör, Mirza är blatte och är utanför” löd texten.

Över den delen av banderollen finns andra namn på elever i klassen, de beskrivs som idrottsstjärnor.

– Folk har reagerat, bland annat i personalen. När jag fick höra om texten gick jag ut och samlade klassen, och talade med dem om att den inte kan vara kvar, säger Håkan Ågren när han klipper i banderollen.

– Jag frågade om de förstod, och det gjorde de. Det var tänkt som ett skämt - men vi kan naturligtvis inte ha en sådan text ändå.

Pratar ni med eleverna om sådana här saker innan studentdagen?

– Ja, visst. Vi talar med dem om att de ska sköta sig, att de ska tänka på att det här är en dag att minnas. De vet vad som gäller.

– För ett par år sedan var det en banderoll som väckte reaktioner på liknande sätt. Det är viktigt att vi får bort sådant.

När eleverna går ut från gymnasierna har de slutat skolan, och Håkan Ågren säger att han kanske inte längre har rätt att rycka ut med saxen och klippa i banderoller. Men han tycker det är självklart att göra det, ändå.

Mer läsning

Annons