Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här öppnar Örebros nya systembolag

Till sommaren 2015 öppnar ett nytt systembolag i Örebro. Nu kan NA avslöja var den butiken kommer att placeras.- Den nya butiken kommer ligga vid nya Ica Maxi bortanför Tybblerondellen, säger Systembolagets presschef Lennart Agén.

Annons

NA berättade i februari om Systembolagets planer på att öppna en ny butik i Örebro vilket blir den fjärde i Örebro kommun. Tanken var att avlasta butiken på Kungsgatan. Nu har ett avtal skrivits under. I samma lokaler där den nya Ica Maxi-butiken byggs, i närheten av Tybblerondellen, ska ett nytt systembolag öppna.

- Vi har signat på ett avtal och kommer att öppna en ny butik inför sommaren 2015. Vi kommer att hyra av Ica Maxi och kommer att ligga i samma fastighet som dem, säger Lennart Agén.

Hur har ni tänkt inför valet av lokal?

- Vi har tänkt utifrån en helhetslösning kring Örebro för att skapa bra förutsättningar. Dels har vi en butik centralt i stan, en utanför vid City Gross och en ytterligare en bit bort vid Marieberg. Och nu så den här nya mer söderut. Vi behöver få avlastning från de butiker vi har i dag. 

Den nya butiken kommer att innehålla runt 1700-1800 artiklar och ha ungefär samma storlek som butiken vid City Gross.

- Det blir en rätt stor butik. Vi har jobbat aktivt med det här för att kunna ge örebroarna bättre service.   

Hur många nyanställningar det handlar om är svårt att säga i nuläget. 

- Dels kommer vi säkert plocka några in av de medarbetare vi har, merparten av dem jobbar ju deltid. Förhoppningsvis kan vi erbjuda några duktiga deltidsarbetare att jobba heltid. Men det blir självklart ett antal nyrekryteringar. Jag kan tänka mig att den här butiken kommer att ha åtminstone 20-25 personer på avlöningslistan.

En ny butik i centrumkärnan var aldrig ett alternativ säger Lennart Agén.

- Vi har tittat brett i stan, men det här känns jättebra. Vi har en väl fungerande butik inne i stan och med den här så gör vi en viss avlastning för den. Den nya butiken ligger ändå förhållandevis nära citybutiken.

Vad tycker du om placeringen av den nya butiken? Diskutera nedan!

Mer läsning

Annons