Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här planeras ett 15-våningshotell 

Örebro kan få ännu ett hotell. Och det i form av ett höghus med hundra rum.

Annons

Aspholmen fastigheter planerar att bygga om kvarteret Stinsen i hörnet Rudbecksgatan-Östra bangatan. Enligt det förslag man lämnat in till Örebro kommun vill man bygga dels ett höghus på det gamla Teliahuset som ska bli 26 våningar högt, och dels en ny byggnad mitt emot Grand Hotel med en huskropp som sträcker sig cirka 15 våningar upp i luften. Detaljplanen för fastigheten är just nu ute på samråd.

Riktigt vad husen ska användas till är ännu inte bestämt men det finns diskussioner om att göra den lägre byggnaden, Lillebror som den kallas av fastighetsbolaget, till ett hotell.

– Vi är inte helt främmande för den tanken, säger Niklas Aronsson på Aspholmen fastigheter. Än är det bara skisser och planer och vi jobbar på flera olika spår, men samtidigt sägs det ju att det finns för få hotell i Örebro.

Finns det verkligen för få, det känns som det finns tillräckligt?

– Det är de stora hotelloperatörerna som ligger på oss om att bygga ett hotell, det är de som driver den här frågan. Om det blir så blir det inget litet hotell. Ska det bli ett hotell behöver vi komma upp i en hundra rum och i så fall pratar vi om att hela huset blir hotell med 14 till 16 våningar.

Mer läsning

Annons