Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här planeras nya kolonilotter- och de gamla kan rustas

Vill du ha en odlingslott eller en kolonilott? Då kan det vara läge att hålla ögonen öppna till våren. Kommunen planerar nämligen att anlägga nya områden och att rusta upp en del av de områden som redan finns.

Annons

En arbetsgrupp inom Örebro kommun har gjort en utredning och lämnar nu ett förslag till politikerna. De föreslår att kommunen ska skapa ett helt nytt kolonilottsområde, men var det ska ligga är inte klart.

Redan nästa sommar kan det bli nya odlingslotter i Tybble, Baronbackarna, Oxhagen och Ladugårdsängen. Kommunen ska samarbeta med Öbo, enligt förslaget. Dessutom ska de odlingslotter som redan finns i Oxhagen, Vivalla/Lundby och Brickebacken rustas upp och få tydligare regler.

Tanken är att Kommunfastigheter ska dränera, jordförbättra, bygga pergola, redskapsbod och kompost vid odlingslotterna. En hyra på 1–10 kronor per kvadratmeter och år kommer att tas ut. Kostnaden för kommunen blir omkring 3,5 miljoner kronor.

– Det är en ganska stor satsning, så vi får se om politikerna säger ja till det, säger Kajsa Bodén som har varit med i utredningsgruppen.

Beslut fattas nästa vecka i programnämnd samhällsbyggnad så du kan till exempel kontakta Fredrik Persson (MP) och Jonas Karlsson (S) om du vill påverka beslutet.

Nya odlingslotter i Örebro

En utredning föreslår nya odlingslotter i Örebro kommun:

Oxhagen: Mellan Oxhagen och Varberga

Baronbackarna: Ett område vid Hjalmar Bergmans väg, i riktning mot motorvägen

Tybble: Mellan husen på Drakenbergsgatan och Tybblegatan

Ladugårdsängen: O-ringenområdet

Mer läsning

Annons