Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här planeras nya storkrogen - innergården glasas in

Krögarduon Jacob Strömberg och Tommy Svensson vill glasa in hela innergården vid Björnstugans tidigare lokaler och bygga en 2 000 kvadratmeter stor krog.
Målet är att bli Örebros ”nöjesnav”.
– Det kommer vara öppet sju dagar i veckan och tilltala många olika människor, säger Strömberg till NA.

Annons
Här vid Björnstugan och Molly bars tidigare lokaler planeras nu en storkrog att byggas.

NA kunde i början av augusti berätta att O’learys och Brasseriet-duon Jacob Strömberg och Tommy Svensson hade planer på att starta upp ett nytt ”unikt” krogkoncept i Örebro på Kungsgatan 3.

Nu börjar det klarna hur planerna ser ut. Krogen kommer att heta Makeriet.

Om duon får som de vill kommer Makeriet att smygöppna redan i slutet av november.

– Då kör vi förhoppningsvis igång med ett av de fem, sex koncept vi kommer lansera, berättar Strömberg.

För enligt Jacob Strömberg kommer Makeriet att rikta in sig till flera olika målgrupper, bland annat kvinnor, familjer och även lite äldre personer.

– Vi vill skapa en mötesplats och nöjesdestination som ska tilltala många olika människor.

Enligt Strömberg handlar satsningen om en yta på omkring 2 000 kvadratmeter.

– Vi kommer att använda hela övervåningen för konferenser som kan göras om till festsalar för bland annat bröllop och middagar. Sen kommer vi också använda fastigheten mot Stallbacken och ytterligare en lokal mot Kungsgatan.

Men det som kommer att sticka ut lite extra är innergården på det som tidigare hette Björnstugan och Mollys Bar. Strömberg och Svensson har nu sökt bygglov för att kunna glasa in hela innergården.

– Nya glashuset ska bli navet i satsningen. Det kommer att vara öppet sju dagar i veckan. Där kommer man kunna äta och dricka gott.

– Vi hoppas att hela projektet är igång i slutet av januari. Just nu sitter vi och väntar på en del riktlinjer från kommunen. Det handlar om byggprocessen, så vi inte bygger bort den gamla tidsandan, berättar Strömberg.

Just nu rekryteras folk till Makeriet-satsningen, bland annat servitörer, kockar, souschef, bartender, sommelier och hovmästare. Personal har rekryterats från kändiskocken Leif Mannerströms klassiker Sjömagasinet i Göteborg och Högfjällshotellet i Sälen.

Så här kan den inglasade gården se ut när det blir klart. Det är den aktuella skissen.

Mer läsning

Annons