Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här spolas Järntorgsisen

Snart ska det gå att åka skridskor på Järntorget. Idag börjar arbetet med att spola den nya isbanan.

Annons

Arbetet med att bygga om Järntorget har pågått hela hösten. I mitten ska det finans en kombinerad skridskobana och fontän. Men arbetet med att göra klar den stora bassängen avstannade i början av december på grund av den extrema kylan. Tanken är att is ska kunnas göras på konstgjordväg men än har man inte fått kylaggregatet på plats. Istället väljer man nu att spola bassängbotten och göra is på naturligt sätt.

Karl-Heinz Nilsson är ansvarig för Örebro kommuns isbanor:

– Jag vågar inte lova exakt när det går att åka skridskor på Järntorget, det är nämligen inte helt lätt att spola den isbanan. Bassängbotten är byggd så att den lutar för att vattnet ska kunna rinna bra och nu ska vi försöka spola den jämn. Karl-Heinz berättar också att de måste bygga upp en kant runt bassängen för att vattnet inte ska flöda över och rinna ut.

Men lyckas man inte spola is på Järntorget så finns det en rad andra isbanor man kan använda i kommunen om man skulle bli sugen på skridskor i nyårshelgen. Alla Örebro kommuns 16 spolade isbanor ska nu gå att använda. Men isen vid Rävgången på Hjälmaren är inget att hurra för.

– Nej, isen är inte bra där, den är alldels för skrovlig. Men vi kommer ändå att under nyårsafton att ploga upp banan ut till Lindholmen, berätttar Karl-Heinz Nilsson.

Mer läsning

Annons