Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här svettas de in julen

Tjejerna och killarna firar en svettig jul. De sliter så att pulsen höjs och till slut måste de lägga sig för att vila och samla nya krafter.

Annons

Här handlar det inte om traditionellt slit som hör ihop med dopparedan, men väl en rolig tävling som blivit tradition inom KFUM friidrott.

Platsen är Tybblelundshallen nära Örebro universitet. Ungdomsgruppen firar tidig jul ihop med ledarna Sanna Runheim och Jerry Riutta. Det är dags för trekamp och ungdomarna tävlar två och två. Stående höjdhopp, benpress och stafett 200 meter.

För dem är julledighet inte detsamma som en lång sovmorgon och därefter ett par timmar framför tv:n eller datorn. För dem är julledighet att ta på sig KFUM-kläderna och köra hårt tillsammans med klubbkamraterna.

Det är ett nöje att anstränga sig. Tävlingen som avgörs på förmiddagen är lättsam. Hela tiden hörs glada rop och applåder. Trots alla skratt finns dock ett allvar med i bilden eftersom Ungdoms-SM inomhus avgörs här i hallen i mars. Då gäller det att vara på topp.

KFUM:s ungdomstävling är speciell på det viset att deltagarna kan uppmuntra sina motståndare att göra sitt bästa och bli glada då de lyckas.

Efter tävlingen, som vinns av Jonatan Gustafsson och Fanny Runheim, får Sanna en korg med godsaker. Sedan blir det julklappsbyte. Det är kul att vara friidrottare i KFUM

Mer läsning

Annons