Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här väntar kaos

Delar av besöksparkeringen vid USÖ stängs helt. Nya ersättningsplatser beräknas öppna först i september. Tills dess får man leta parkeringsplatser på annat håll.
– Det kommer bli katastrof, säger Elene Englund, personlig assistent och återkommande besökare på USÖ.

Annons

I dag börjar nybyggnationen av Campus USÖ. Personal- och besöksparkeringen utanför entré P tvingas därför att stänga. Det nya bygget ska i framtiden kunna ta emot läkarstudenter från Örebro universitet. Men informationen om detta tycker Elene Englund varit dålig.

– Jag har inte hört ett ord om det här, och ändå har jag varit här de senaste tio dagarna på besök. De borde kunnat informera mig om det här vid disken, kan jag tycka.

Elene Englund tror inte att bil är något bra färdmedel i fortsättningen.

– Jag har tur som bor centralt. Man får börja promenera hit i stället. För någon parkeringsplats lär man inte kunna hitta i framtiden. Det är dåligt redan som det är, säger hon.

Elene Englund jobbar inom vården och har flera jobbarkompisar som kommer att få problem i och med den försenade lösningen.

– Vissa av mina jobbarkompisar bor i Lindesberg och andra orter som det tar tid att pendla från. Om det är ett akut ärende, vad ska de då göra?

Men Elene Englund tror inte att besökarna kommer att ge med sig.

– Det här kommer skapa irritation hos Örebroare. De får hitta en snabbare och bättre lösning på det här problemet helt enkelt.

NA har försökt nå Margareta Grape som ansvarar för parkeringsplatserna, utan att lyckas.

Mer läsning

Annons