Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här vinkar Werme till sig Millard

Nej, det blev inget beslut i Örebros kommunfullmäktige om att bli delägare i Karlskoga biogas AB.

Annons
Staffan Werme (FP) står i ett samtal med en sittande Anders Åhrlin (M) och Jonas Millard (SD).

Minoriteten drev igenom en återremiss av ärendet, och när det var dags att formulera vad som skulle utredas mer bad moderaten Anders Åhrlin om en kort paus.

Staffan Werme (FP) vinkade till sig Sverigedemokraternas Jonas MIllard, som snabbt gick fram i bänkarna och oppositionen pratade ihop sig om en formulering som täckte allas återremissyrkanden, nämligen att titta mer på både ekonomisk analys och bolagsbildningen.

- För att underlätta för fullmäktige, förklarade Staffan Werme.

Alternativet hade varit att rösta om vilket återremissyrkande som skulle gälla.

Sverigedemokraterna brukar annars få klara sig helt på egen hand i Örebros politik. De övriga partierna har tydligt tagit avstånd till minsta samarbete med SD, och det är sällan man ser liknande gester, alltså att SD bjuds in att diskutera ihop sig med övriga oppositionspartier.

Förslaget till beslut var att Örebro kommun ska gå in som hälftenägare i Karlskoga biogas AB för att säkra biogasproduktion bland annat till de egna bussarna. Örebros matavfall levereras redan til Karlskoga.

Debatten i fullmäktige blev lång och kom att handla om både brister i underlaget till bolagsordning och ekonomisk analys till om biogas över huvud taget var rätt väg att gå, medan majoriteten förde fram vikten av handlingskraft för att ta itu med klimatpåverkan.

Mer läsning

Annons